Welkom op Kinderboerderij De Hertenkamp Hilversum Geitjes knuffelen Herten Weide Pauwen

Pauwenkuikens naar buiten

Wisten jullie dat dit voorjaar twee pauwen-moeders aan kwamen wandelen met vijf kleintjes? We hebben ze een tijd in quarantaine gehouden, want pauwen-kuikens zijn zeer kwetsbaar, kunnen slecht tegen kou en regen.

Op onze Trots op Pauwendag, zaterdag 5 oktober, werden de kuikens - in alle rust - voor het eerst buiten gelaten. Ze genoten!

Wat weet jij van pauwenkuikens? We citeren uit Wikipedia... "Kuikens worden met veertjes geboren, niet met dons, zoals veel andere kuikens. Al snel krijgt de jonge pauw een verenkroontje op zijn kop. Een sleepstaart krijgen de hanen pas na het derde jaar, en deze is pas volgroeid als hij 6 jaar oud is. Dit weerhoudt de jonge haantjes er niet van om zich al meteen te oefenen in het pronken. Daarbij zetten ze hun korte staartveren op. Ook jonge hennen vertonen soms deze houding. Als jonge pauwen honger hebben, tikken ze op de snavel van de moeder, waarna ze gevoed worden. Als pauwen een goed leven hebben, kunnen ze in gevangenschap 20 tot 30 jaar oud worden."
Hieronder links: de kuikens met hun moeders in juni, rechts op de Trots op Pauwendag 5 oktober.

08-10-2019 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu