Welkom op Kinderboerderij De Hertenkamp Hilversum Geitjes knuffelen Herten Weide Pauwen

TrotsOpPauwen: TOP-dag 5 oktober

Op zaterdag 5 oktober, één dag na Werelddierendag, vieren we op de Kinderboerderij de Trots op Pauwendag! Een T.O.P. dag, dus. Want... we hebben wat goed te maken! Het viel een vaste bezoekster op dat geen van de pauwen een naam heeft. Alle andere, wat grotere dieren, hebben die wel. En dan is ook nog eens ons logo vernieuwd: er staan herten in (logisch!) Maar jarenlang stond daar een pauw...

Dus kwam de bezoekster met het voorstel de vijf pauwen in het zonnetje te zetten. En een naam te geven: inclusief door haar ontworpen naamschilden.

Op 5 oktober worden de namen onthuld: de schilden komen aan de oude kastanjeboom op het plein van de Kinderboerderij te hangen. Want dáár slapen de pauwen als 't donker is.

Vriendje = button, lekkers, trekkerritje
Maar vóór 't zover is, hebben we een hele zaterdagmiddag met een mooi programma. De TOP-dag begint om 13.00 uur. Vanaf dat moment openen we de Vriendjes-balie. Daar kan je je aanmelden voor een sponsorloop: een rondje (van 1 kilometer!) rondom de hele Kinderboerderij/Hertenkamp. Natuurlijk heb je vooraf al sponsors geregeld.
Dat kan met de sponsorkaart: download en print de kaart hier?
Wie voor tenminste 5 euro sponsorgeld heeft binnengehaald, wordt ingeschreven als Vriendje, krijgt een mooie button en wat lekkers en limonade uit de limonade koe (wel zelf melken!) Button-dragers kunnen vanaf 14.00 gratis een rondje meerijden met de trekker!
Wil je reclame maken voor de TOP dag? Download de poster hier.

Sponsorloop in pauwenkleuren
Om 13.30 hebben we onze eerste sponsorloop, voor kinderen vanaf 0 jaar (te lopen door een ouder die de kinderwagen voortbeweegt) tot 6/7 jaar. Het is een loop, géén run. De KINDERsponsorLOOP.

Om 14.30 starten de kinderen vanaf 6/7 jaar. Zij mogen rennen (hoeft niet, maar wel zo leuk). Ook één rondje - en vergis je niet: best zwaar want je rent omhoog en naar beneden... De KINDERsponsorRUN.

Het zou erg leuk zijn als alle deelnemers lopen en/of rennen in de kleuren van de pauwen: groen, wit en blauw (beetje paars en bruin mag ook :-)Grootste-dieren-stoepkrijttekening-ooit
Ook willen we de grootste stoepkrijttekening-ooit gaan maken, langs het hek van de Kinderboerderij: wij leveren de krijtjes! Wat zou het mooi zijn als we een record vestigen! Natuurlijk tekenen we vooral dieren - die we eerst goed bestudeerd hebben binnen de hekken: konijnen, cavia's, geiten, schapen, kippen, vogels, vissen, herten - noem maar op! Op de kinderboerderij zijn ook allerlei spelletjes te doen en staan er kraampjes waar je wat kunt kopen of informatie kunt krijgen. Niemand hoeft zich te vervelen...

Onthulling van de namen
Aan het eind van de middag, als alle rondjes zijn gelopen (of gereden op de tractor) en alle tekeningen klaar zijn, worden de naamborden op de kastanjeboom onthuld. En om 17.00 gaat het hek op slot. Want dan is 't tijd dat de dieren zich gaan klaarmaken voor de nacht: eerst nog even wat eten en drinken, en dan op stok of in het stro.

En als 't nou heel erg regent?
Natuurlijk is het geen feest als de regen met bakken uit de hemel komt. En stoepkrijten gaat dan al helemaal niet... Dan blazen we het dus af. Op vrijdag 4 oktober nemen we het besluit. Kijk vanaf 12.00 uur op deze website of onze Facebook pagina voor de laatste stand van zaken. Daar vermelden we dan ook, wanneer je je opgehaalde sponsorgeld kunt brengen: en je wordt dan natuurlijk gewoon ingeschreven als vriendje en krijgt de button en wat lekkers.

Wat gebeurt er met het sponsorgeld?
Het geld dat alle kinderen hebben opgehaald bij hun sponsors gaat naar een nieuw hertenhuis. Herten lopen altijd buiten, maar als het heel erg slecht weer is, zoeken ze vaak een schuilplek. Dat is het hertenhuis. Het huidige huis is al oud en begint te vervallen: er zitten gaten in het hout. Jouw sponsorgeld gaat dus naar een goed doel: een nieuwe schuilplek voor de damherten van de Kinderboerderij. Mooi he?

Met medewerking van   en 

26-09-2019 Deel
Deze website is gemaakt met de Websitemachine.nl menu