Welkom op Kinderboerderij De Hertenkamp Hilversum Geitjes knuffelen Herten Weide Pauwen

Leeuwen in het kippenhok!


Het is nog nooit eerder voorgekomen... maar op vrijdag 15 oktober was er een receptie in het kippenhok! Met (bestuurs)leden van serviceclub de Lions. Een kippenhok vol leeuwen dus :-) De receptie markeerde de overdracht van een door de Lions aangekochte en grotendeels opgezette overkapping.

Al in augustus verschenen twee ploegen Lions-leden om deze zware, want weerbestendige constructie op maat te maken en op te zetten. Vrijwilligers van de kinderboerderij voltooiden de overkapping en bijbehorende omheining in de weken daarna. De (open) aanbouw maakt het in de toekomst mogelijk om in tijden van vogelgriep eenvoudig de bovenkant te sluiten. Zo kunnen de kippen toch nog "buiten" scharrelen, zonder gevaar te lopen vanuit de lucht door overvliegende vogels besmet te raken.

Voorzitter Madelon Grin van de kinderboerderij bedankte de Lions uitvoerig voor dit zeer welkome geschenk. In een ver verleden was vogelgriep een weinig voorkomend verschijnsel, maar tegenwoordig is het ieder jaar wel raak. En dan volgt vanuit Den Haag de oproep de kippen 'op te hokken', opdat de besmetting een halt wordt toegeroepen.
Met de mogelijkheid van het afsluitbare dak kan aan die oproep voortaan makkelijk voldaan worden. En houden de kippen hun noodzakelijke ruimte om 'vrij' rond te scharrelen.
Lions, bedankt!

 
 

17-10-2021 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl