Welkom op Kinderboerderij De Hertenkamp Hilversum Geitjes knuffelen Herten Weide Pauwen

Pony's

Op de kinderboerij wonen de pony's Doortje en Boris.

Doortje (links op de foto) is een Shetlandpony. Zij is geboren in 2003. Het is een merrie, ze is vosbont (rood met wit).
Doortje is vaak wel ondeugend: als ze er erg in heeft wie haar buiten zet, dan wil ze graag hard lopen. Loop je dan niet mee dan gaat ze er vandoor en dan krijg je haar niet meer te pakken.
En dan is er ook Boris, een oudje uit 1991. Boris kwam bij ons om Doortje gezelschap te houden nadat haar vaste vriendje Enzo moest inslapen. Enzo had een ernstig probleem aan beide achterbenen dat - ook na overleg met de dierenartsen in Utrecht - niet verholpen kon worden. Daardoor had hij onverdragelijk veel pijn. Maar gelukkig zocht de eigenaresse van Boris een rustige plek, waar haar pony van zijn pensioen kan genieten. En dat doet hij, samen met Doortje!

Een pony is geen paard... Dat heeft te maken met de schofthoogte van het dier. Een schofthoogte onder de 1.47 is een pony, daarboven heet het paard. Er zijn ook uitzonderingen zoals bij het kleine Falbella paardje en ook de IJslandse... Dit noemen we wél paarden, al zijn ze klein.

Meer over de pony vind je hier.

Maak je website met Websitemachine.nl