Welkom op Kinderboerderij De Hertenkamp Hilversum Geitjes knuffelen Herten Weide Pauwen

Keutelles

BO groep 1 - 2

Een educatieles voor de kleuterklassen in samenwerking met de Stichting Omgevingseducatie Gooi en Vechtstreek. Alleen op afspraak.

Het doel is dat kinderen zich bewust worden van de kringloop. Een dier eet en poept. En vervolgens gebruiken we die poep weer voor de bemesting van de planten die het dier weer eet. Zo leren kinderen al vroeg, op een leuke en leerzame manier, over de kringloop.
In de klas krijgen ze beeldmateriaal en boeken. Op de kinderboerderij wordt het allemaal echt en tastbaar.

De kinderen ontdekken wat de verschillende dieren eten en hoe de poep van de dieren eruit ziet en waar de poep ligt. Natuurlijk zoeken ze ook de bijbehorende dieren op, die gepoept hebben. Over die dieren krijgen ze een aantal vragen aan de hand van een kijk-en doekaart. De begeleiding ontdekt samen met de kinderen op die manier van alles over het betreffende dier.
Ook krijgen ze allemaal een keutelkaart mee waar de verschillende soorten poep en het bijbehorende dier op afgebeeld staan. Gewapend met emmertjes en schepjes gaan ze alle dieren van de kaart langs om de mest te verzamelen. Daarna wordt alle mest in de kruiwagen gedaan en naar de mestbak gereden.

Tijdsduur: 1,5 uur
Kosten: € 1,00 per kind
Begeleiding: 1 ouder/begeleider per 4 à 5 kinderen

Maak je website met Websitemachine.nl