Welkom op Kinderboerderij De Hertenkamp Hilversum Geitjes knuffelen Herten Weide Pauwen

Ezels

Even Voorstellen. Wij zijn Fonz en Anna. Wij zijn de ezels van de kinderboerderij. We zijn allebei bont.

Anna is geboren in 2011. Zij is nu de oudste van de twee. Anna is een merrie en is erg lief. In de paar jaar dat ze hier loopt, heeft ze al verschillende maatjes gehad helaas. Een ezel moet altijd gezelschap hebben, anders worden ze té verdrieting. Dus toen kwam Fonz.
Fonz is van 2015. Het is een ruin. En hij komt van de ezelshoeve bij Baarle-Nassau. Dit is een ezel-opvang voor verwaarloosde ezeltjes.

Ezels zijn dieren die heel erg 'sober' gehouden moeten worden. Ze mogen eigenlijk geen ander voer dan wat de verzorgers geven. Zodra een ezel te veel eiwitrijke voedingsstoffen binnen krijgt, kan het dier heel snel 'hoefbevangen' worden. Hoefbevangen is een zeer pijnlijke ontsteking van het hoefbeen, waardoor zij kreupel worden en op den duur moeten inslapen. De meningen verschillen nogal over het ontstaan van het hoefbevangen worden. Maar dat het met verkeerd voedsel te maken heeft, daar zijn de meesten het wel over eens. Daarom mogen de dieren bij ons niet gevoerd worden, want brood en appels zijn voor de ezels hele grote boosdoeners. Heb je eten over, deponeer 't dan in de ton bij de ingang? Dan geven wij het aan de beesten die er wel goed tegen kunnen (en 't erg lekker vinden!)
Meer over ezels vind je hier.

Maak je website met Websitemachine.nl