ezels

Fonsje

Even Voorstellen.

 

Wij zijn Anna en Fonsje. Wij zijn de ezels van de kinderboerderij.  Anna en Fonsje zijn allebei bont.

 Anna is geboren in 2011.  Zij is nu de oudste van de twee. Anna is een merry En is erg lief. In die paar jaar dat ze hier loopt heeft ze al verschillende maatjes gehad helaas. Maar daar was helaas niets aan te veranderen. Nu is Fonsje gekomen. En wij hopen dat ze nu samen lekker oud mogen worden. Fonsje is van 2015 . Het is een ruin. En hij komt van de ezelshoeve bij  Baarle-Nassau. Dit is een ezel opvang voor verwaarloosde ezeltjes.

 

 

 

 

 

 

Anna

Ezels zijn dieren die heel erg sober gehouden moeten worden. Ze mogen eigenlijk geen ander voer dan wat de verzorgers hun geven. Zodra een ezel te veel eiwitrijke voedingsstoffen binnen krijgt dan kan het dier heel snel hoefbevangen worden. Hoefbevangen is een zeer pijnlijke ontsteking van het hoefbeen. Waardoor zij kreupel worden en op den duur moeten inslapen. De meningen verschillen nogal over het ontstaan van het hoefbevangen worden. Maar dat het met verkeerd voedsel te maken heeft daar zijn de meeste het wel overeens. Daarom mogen de dieren bij ons niet gevoerd worden want brood en appels zijn hele grote boosdoeners hiervan.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sandra Hodges-Winkelman | Antwoord 24.02.2014 01.02

Wat leuk Femke! Die ken ik nog wel. Toen ik op de kinderboerderij mee hielp was Femke nog jong en toen dus ook al erg ontdeugend. Samen met de oude Ninni.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.11 | 15:27

Hallo kinderderboerderij,

Is het mogelijk voor een verjaardagsfeestje op woensdag 2 januari?

Groet Semra

...
21.09 | 11:57

U kan het beste even een mail sturen naar kibohsum@kpnmail.nl

...
20.09 | 18:22

adreswijziging doorgeven hoe gaat dat?

...
10.07 | 13:14

Hallo, zou u ons hierover even willen bellen a.u.b.

...
Je vindt deze pagina leuk