schapen

Schapen

Ook de schapen eten brok met hooi. Zij hebben vaak een afgepast menu. De draagtijd van een schaap is bijna hetzelfde als bij een geit toch zit er iets verschil in. Het schaap draagt vijf maanden min een week. Als de geboorte op gang komt, zondert het dier zichzelf het liefst af van de andere dieren maar dit hoeft niet. Een vrouwtjes schaap noem je een ooi en een mannetjes schaap noem je een ram. De kleine schaapjes heten lammetjes. Op de kinderboerderij lopen 3 schapenrassen. De Zwartbles, Het Hampshire Down schaap en het  Ouessant schaapje.
 

Zwartbles

De zwartbles is een Oud-Hollands schapenras met een mooie tekening. Ze zijn te herkenen aan de bruinzwarte vacht met op de kop een witte bles en ook de witte sokjes aan de poten en vaak een wit puntje aan de staart.

Het zijn goede moederdieren die makkelijk bevallen en vaak hebben ze tweelingen en zelfs komen er regelmatig drielingen voor. Ze hebben een hoge melkgift.

Hampshire Down

De Hampshire Down is een engels ras en komt uit het engelse graafschap Hampshire. Ze zijn ivoorwit met zwart/bruine aftekening. Deze zwart/bruine tekening zit bij de neus, ogen,oren en de knieën.
Als ze lammetjes krijgen zijn deze grijs van kleur met allemaal kleine krulletjes.

Ouessant

Het Ouessant komt uit Frankrijk. Van het eiland Ouessant. Een Ouessantschaap is één van de kleinste schapenrassen. Deze schapen zijn rond de jaren zeventig naar Nederland gekomen.
Het zijn kleine diertjes ze hebben een schofhoogte tussen de 45 cm en de 50 cm en wegen gemiddeld zo'n 18 kilogram. Ze zijn er in drie kleuren wit, bruin en zwart.

Froukje was ons oudste schaapje. Wij hebben haar in moeten laten slapen. Maar ze heeft een prachtige leeftijd gehaald. Zij is 28 jaar geworden.

Froukje

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

kinderdeboerderij de hertenkamp | Antwoord 30.03.2015 11.57

Onze schapen worden op 14 mei geschoren. En ja we verkopen de vachten.

Maud | Antwoord 03.03.2015 23.54

Zijn er al lammetjes geboren op het hertenkamp dit jaar? Of verwachten jullie deze binnenkort nog?

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.11 | 15:27

Hallo kinderderboerderij,

Is het mogelijk voor een verjaardagsfeestje op woensdag 2 januari?

Groet Semra

...
21.09 | 11:57

U kan het beste even een mail sturen naar kibohsum@kpnmail.nl

...
20.09 | 18:22

adreswijziging doorgeven hoe gaat dat?

...
10.07 | 13:14

Hallo, zou u ons hierover even willen bellen a.u.b.

...
Je vindt deze pagina leuk