Geiten

Geiten


Wat eten geiten. Een geit kan met brok en hooi al tevreden zijn maar af en toe wat winterpeen of  bladgroente vinden ze ook heel erg lekker maar zeker niet te veel. Een geit blijft gewoon dooreten. Daarom vragen wij u nogmaals om niet zelf te voeren. De draagtijd van een geit is 5 maanden min 5 dagen. Zo ongeveer tien dagen voor het aflammeren zwelt het uier op. Als de bevalling zich echt aankondigt dan wordt het dier vaak onrustig eet haast niet en gaat op haar manier een nest maken. Een vrouwtjes dier heet geit en een mannetjes dier bok en de kleine geitjes heten lammetjes net als bij de schapen. Er zijn bij ons op de kinderboerderij 5 geitenrassen. Om te beginnen met de kleinste en wel de dwerggeiten.  Dwerggeiten

Dwerggeiten zijn hele leuke ondeugende geiten als ze de kans krijgen glippen ze door alles heen. Meest van tijd lopen ze voorop met rottigheid uithalen. Ze hebben hele lieve kleine lammetjes. Als  u meer wilt weten over dwerggeiten ga dan naar.
http://www.dwerggeiten.nl

.

Witte melkgeit


De witte melkgeit is ontstaan door een kruising en wel een Saanengeit met de landgeit. De saanengeit is gekozen voor de melkproductie en de landgeit van wege het sterke ras.
De geiten geven ongeveer 300 dagen melk. Ze geven 3 tot 5 liter per dag, hiervan wordt dan ook de geitenkaas gemaakt.
Deze geiten worden heel veel als hobbydier gehouden omdat ze lief en rustig zijn.

 

Wallische geit

Wallische geiten komen oorspronkelijk uit Zwitserland
als u daar wel eens bent geweest dan heeft u ze denk ik wel gezien. Een wallische geit Is zwart/wit met lange haren. Deze mogen best geborsteld en gekamd worden. hoe vaker hoe beter. Want ze gaan heel snel in de klit zitten. Soms worden ze ook geschoren maar eigenlijk is dit niet de bedoeling. Hoe langer het haar hoe mooier.
Ook deze geiten zijn lieve dieren nieuwsgierig en vertrouwelijk.

Toggenburger geit

Ook de Toggenburger is afkomstig uit Zwitserland. De Toggenburger is van licht bruin tot donkerbruin, de meest ideale kleur is chocolade bruin. Hoe meer een Toggenburger in de zon staat hoe lichter zijn haar wordt. Haar kop heeft een mooi masker. Het is een geit die weinig nodig heeft maar wel een grote melkproductie heeft. Ook deze geit is rustig en kan je goed houden ook met andere rassen gaat dit goed.

Bonte geit

De Bonte geit is er in twee kleurslagen. De zwartbonte en de bruinbonte. Ze hebben strakke aftekeningen deze zijn in een juiste verhouding verdeeld over het dier. Ze hebben een brede bek en een lange hals.De bonte geit heeft een hoge melkproductie. Daarom worden ze ook vaak gehouden door professionele melkveebedrijven. Ook dit zijn lieve dieren die op de kinderboerderij te bewonderen zijn.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

geitenfreak | Antwoord 13.01.2013 20.17

dits super swagsy geitensite jonges.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.11 | 15:27

Hallo kinderderboerderij,

Is het mogelijk voor een verjaardagsfeestje op woensdag 2 januari?

Groet Semra

...
21.09 | 11:57

U kan het beste even een mail sturen naar kibohsum@kpnmail.nl

...
20.09 | 18:22

adreswijziging doorgeven hoe gaat dat?

...
10.07 | 13:14

Hallo, zou u ons hierover even willen bellen a.u.b.

...
Je vindt deze pagina leuk